PALT LOGOTYP OCH MENY

PALT LOGOTYP OCH MENY

Som del två i kursen i Art Direction, skulle vi skapa ett nytt koncept och varumärke för en restaurangkedja. Vi skulle ta fram  ett varumärkesnamn för en restaurang med fokus på ekologisk och närproducerad mat i Norrland. Nästa steg var att arbeta fram logotyp och grafisk profil.

Resultatet blev “palt”, med en klassisk och stabil logotyp vilket ska förstärka namnets betydelse. För att hitta balansen mellan tradition och trend valde jag nyans i råsa. En oväntad kombination som visar på lekfullhet.

Jag ville testa att skapa ett mönster med hjälp av köpta illustrationer från en bildbyrå. Med en begränsad budget och tidsram finns det inte alltid utrymme att skapa allt material själv. Därför använde mig av  klassiska illustrationer av grönsaker och fisk och skaldjur, komponerade ihop dessa till ett mönster och färgsatte dem i den råsa nyansen jag valt som huvudfärg i den grafiska identiteten.

Konceptet Palt handlade mycket om att skapa en restaurang med utrymme för barnfamiljer. Därför var en app med menyn en viktig del.

paltvisitkortmeny_mobil_paltmeny-paltpapper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *